5 motive pentru care este indicat să folosești un șampon fără sulfați și parabeni

Găsirea unui șampon potrivit pentru părul și scalpul tău poate fi o sarcină mai mult decât dificilă. Cu toate acestea, poți lua o decizie mult mai ușor dacă recunoști ingredientele la care reacționează negativ tipul tău de păr și la ce ingrediente poți dezvolta alergii.

Odată ce cunoști răspunsurile, poți restrânge gama de opțiuni mult mai ușor. În plus, eliminarea sulfaților și a parabenilor, este primul pas pe care îl poți face pentru a evita deteriorarea în timp a părului. Șampoanele fără sulfați sau SLS sunt potrivite pentru aproape orice tip de păr și totodată prezintă o multitudine de beneficii.

1. Șampoanele fără sulfați şi parabeni rețin uleiurile naturale ale scalpului

Sulfații sunt agenții responsabili pentru spumare. Se folosesc de obicei în șampoane pentru a îndepărta murdăria și celulele moarte ale pielii. Pe de altă parte, parabenii extind durata de viaţă a produselor de îngrijire personală, însă aceştia pot afecta buna funcţionare a organismului, deoarece nu sunt metabolizaţi, rămânând astfel în interiorul celulelor din corp. Cu toate acestea, utilizarea constantă a unor astfel de produse poate limita capacitatea de reținere a uleiului în păr, lăsându-l uscat și lipsit de vlagă.

Șampoanele fără sulfați şi parabeni, așa cum sugerează și numele, nu conțin sulfați sau parabeni, aspect care le face mult mai sigur de utilizat. Desigur, nu vei mai avea parte de atât de multă spumă, precum produceau produsele anterioare, însă aceste alternative rețin uleiurile naturale în scalp. Astfel, rareori te poți confrunta cu mătreață sau mâncărimi la nivelul scalpului.

2. Rețin umiditatea în păr

Umiditatea și uleiurile naturale sunt sunt strâns legate de un păr cu aspect strălucitor. Strălucirea și textura acestuia depind foarte mult de cât de hidratat este părul. Desigur, și rutina ta este un factor decisiv. Produsele care nu conțin sulfați nu îți elimină umiditatea din firele de păr, lăsându-l hidratat și revitalizat.

Sfat: înfășurarea părului umed cu un prosop cald face minuni în reținerea umidității. De asemenea, poți apela și la masaj rapid cu ulei fierbinte pentru o bună sănătate a firului de păr. Încearcă să eviți dușurile cu apă fierbinte, deoarece acestea pot usca scalpul și părul.

3. Produsele fără sulfați şi parabeni reduc iritația și inflamația

Există diferiți factori care provoacă inflamație, un scalp uscat sau cu mâncărimi. În timp ce la unele persoane poate fi vorba despre mătreață, la altele poate reprezenta o problemă părul vopsit, dușurile cu apă fierbinte sau folosirea produselor nepotrivite. Dispoziția genetică este un alt factor important, care determină calitatea părului tău.

sampon fara sulfati

Aplicarea regulată a șampoanelor care conțin sulfați poate irita și mai mult scalpul, ceea ce poate duce și la inflamație. Dacă inflamația persistă, este indicat să te consulți cu un specialist. Pe de altă parte, șampoanele fără sulfați joacă un rol foarte important în reducerea inflamației, deoarece sunt mult mai blânde și mult mai naturale, spre deosebire de alegerile clasice.

Sfat: Adaugă câteva picături de ulei de arbore de ceai sau ulei de lavandă, combinate cu un ulei purtător, precum uleiul de nucă de cocos sau cel de migdale. Aplică pe păr și lasă soluția peste noapte. Ziua următoare, te poți spăla cu un șampon natural. Această soluție te va ajuta la hidratarea părului și totodată va calma scalpul iritat.  

4. Șampoanele fără SLS şi parabeni te ajută la păstrarea culorii părului vopsit

Menținerea părului vopsit necesită multe eforturi: aplicarea șamponului, a balsamului potrivit pentru respectiva culoare și nu în ultimul rând, aplicarea unei măști. Folosirea unui șampon fără sulfați te poate ajuta la menținerea unei rutine cât mai minimaliste! Vei avea nevoie doar de un șampon și un balsam pentru a menține culoarea cât mai mult timp și pentru a avea un păr sănătos și frumos.

5.  Nu provoacă iritații la nivelul scalpului și ochilor

Orice substanță chimică care intră în contact cu ochii sau scalpul cu siguranță va provoca iritații intr-o oarecare măsură. În astfel de cazuri, este indicat să clătești cu apă zona iritată cât mai repede posibil. Pe de altă parte, șampoanele fără sulfați şi parabeni sunt sigure de utilizat pentru persoanele care suferă în mod constant de iritații.

Cum poți trece cât mai ușor la un șampon natural?

Dacă observi că părul tău se încâlcește cu ușurință și este greu de întreținut, este indicat să apelezi la o soluție naturală, cu un efect de regenerare a firelor de păr.

Folosirea unui șampon fără sulfați poate fi soluția ideală pentru reținerea și recăpătarea hidratării părului


Articole mai vechi Articole mai noi

Lasa un comentariu

Comentarile trebuie aprobate inainte de a fi publicate.