9 motive pentru care este recomandat să bei Matcha

Comparativ cu o cană de ceai verde obișnuit, Matcha conține de 137 ori mai mulți antioxidanți. Astfel, o singură ceașcă de Matcha este echivalentul a 10 cești de ceai verde, din punct de vedere al nutrienților. Conține o cantitate de 35 mg cafeină, la un gram de pulbere, mai mult decât ceaiul verde.

Ceaiul verde concentrat a fost folosit în mod tradițional în ceremoniile de ceai japonez de sute de ani. Pulberea este obținută prin măcinarea frunzelor plantei de ceai Camellia sinensis,  un arbust veșnic verde din familia Theaceae. 

Pulberea de Matcha poate fi consumată sub formă de shot-uri, ceai, cu lapte sau în anumite dulciuri preparate în casă. Plantele de ceai care sunt cultivate special pentru a face Matcha sunt umbrite timp de două săptămâni, pentru a crește nivelul de clorofilă înainte de culegerea frunzelor. 

 

Beneficiile potenţiale ale Matcha

 

 1. Luptă împotriva diferitelor tipuri de cancer

Cercetările au concluzionat că ceaiul verde ar putea reduce riscul de cancer. Matcha conţine compuşi activi, care îmbunătăţesc sănătatea şi împiedică multiplicarea haotică a celulelor.  

Cancerul vezicii urinare:  Un studiu realizat pe 882 de femei a arătat că riscul de cancer al vezicii urinare a fost redus semnificativ la femeile care au consumat Matcha.

Cancerul de sân: O analiză a mai multor studii observaționale a constatat că femeile care au băut ceaiul au prezentat un risc cu 22% mai mic de a dezvolta cancer de sân.

Cancer de colon și rect:  Un studiu realizat pe 69.710 de femei din China, cu vârsta cuprinsă între 40 și 70 de ani, a constatat că consumatorii de Matcha au un risc cu 57% mai mic de cancer de colon și rect. 

Cancerul de prostată:  Un studiu amplu a constat că bărbații japonezi care au băut cinci sau mai multe căni de Matcha pe zi aveau un risc cu 48 la sută mai mic de a dezvolta cancer de prostată.

 

2. Ajută în lupta cu kilogramele în plus

Conform unui studiu, s-a constatat că consumul unui ceai bogat în catechine, timp de 12 săptămâni, a dus la reduceri semnificative ale țesutului adipos, a greutății corporale și circumferinței taliei în comparație cu un grup de control. Ba mai mult,  mișcarea moderată și consumul de Matcha pot crește arderile de grăsimi cu 17%.

 

3. Îmbunătăţeşte sănătatea inimii

 Bolile de inimă sunt principală cauză a deceselor, la nivel mondial. Aşadar, este mai mult decât esenţial să avem grijă de sănătatea inimii. S-a demonstrat că ceaiul previne oxidarea colesterolului rău LDL,  scade nivelul colesterolului și trigliceridelor, ceea ce previne bolile cardiovasculare.

 

 4. Previne diabetul de tip 2

 Conform unui studiu s-a constatat că consumul de ceai verde previne diabetul de tip 2, cu condiția să fie personalizat în funcție de vârstă şi  greutate. Un alt studiu făcut în Japonia arată că consumul de ceai verde scade riscul diabetului de tip 2.

 

5. Detoxifiere sporită

Culoarea verde bogată este rezultatul nivelurilor sale ridicate de clorifilă. Clorofila este un tip de pigment vegetal responsabil de absorbția luminii în procesul de fotosinteză, care creează energie.

Faptul că Matcha este cultivat cu grijă la umbră îl face semnificativ mai bogat în clorofilă în comparație cu alte ceaiuri. Clorofila, pe lângă culoarea vibrantă pe care o conferă, contribuie și la detoxifiere. Contribuie la eliminarea toxinelor, substanțelor chimice și a metalelor grele nedorite din organism.

Din acest motiv, consumul zilnic al unei căni de ceai este o modalitate ușoară de a crește aportul de clorofilă și de a susține capacitatea naturală a corpului de a se detoxifica.

 

 6. Neutralizarea radicalilor liberi dăunători

Radicalii liberi compuși sunt responsabili pentru apariția multor boli și afecțiuni, de la cele comune și mai puțin periculoase, cum ar fi răcelile și gripa, până la boli cronice foarte grave.

Pulberea este foarte bogată în antioxidanți. Antioxidanții sunt cei mai puternici nutrienți și enzime care contracarează efectele negative ale radiațiilor UV, totodată previn îmbătrânirea prematură.

 

 7. Protejează ficatul şi rinichii

 Ficatul este esențial pentru sănătate și joacă un rol important în eliminarea toxinelor, procesarea nutrienților, metabolizarea medicamentelor. Rinichii joacă un rol major în eliminarea toxinelor și resturilor metabolice celulare. Un studiu aplicat pe şobolanii cu diabet, timp de 16 săptămâni, a constatat că ceaiul a prevenit afectarea rinichilor şi a ficatului. 

 

 8. Stimulează funcţia creierului

Unele cercetări ne demonstrează că anumite componente din pulbere pot ajuta la îmbunătăţirea funcţiei creierului. Un studiu efectuat pe 23 de persoane a analizat modul în care oamenii au îndeplinit o serie de sarcini, după consumul regulat a ceaiului. Rezultatele cercetării ne arată că persoanele care au consumat Matcha au înregistrat o atenţie pe termen lung şi o rapiditate în viteza de reacţie. 

 

9. Are efect relaxant 

Matcha conține L-teanina, un compus activ care previne căderile glicemice specifice consumului de cafea și care crește dinamica undelor cerebrale Alpha, ceea ce poate induce relaxare și scădea nivelul de stres.

 

Cum se foloseşte Matcha

  1. Încălzește apă până la punctul de fierbere.
  2. Toarnă puțină apă fierbinte în cană sau bolul de ceai, pentru a încălzi vasul și apoi aruncă apa.
  3. Pune o linguriță de pulbere în cană sau în bolul de ceai, adaugă 60 ml apă fierbinte și amestecă energic până lichidul devine spumos.
  4. Adaugă încă 120 ml apă fierbinte.
  5. Savurează! 

Prepară pulberea într-un ceai, sub formă de shot,  într-un smoothie, sau ca ingredient la clătite. 

 

Concluzie


Matcha provine din aceeași plantă ca şi ceaiul verde, însă din moment ce ceaiul este fabricat din întreaga frunză, oferă o cantitate mai concentrată de antioxidanți și compuși vegetali benefici.

Studiile au relevat o varietate de beneficii pentru sănătate asociate cu Matcha și componentele sale, variind de la pierderea în greutate, până la scăderea riscului de boli de inimă.

Te ajutăm să îi oferi organismului un boost de sănătate şi energie! Achiziţionează pulberea din butic, în perioada 25.01.2021 - 10.02.2021 şi beneficiezi de o reducere de 17%. Pune pe primul loc sănătatea şi vei simţi diferenţa!


Articole mai vechi Articole mai noi

Lasa un comentariu

Comentarile trebuie aprobate inainte de a fi publicate.